Flekkefjord Tigers vs Farsund Bobcats 14.03.2015

Lørdag 14 mars, 2015. En nydelig, solfylt dag i sørlandsperlen Flekkefjord. De nye rugbymålene på Uenes stadion skulle innvies og publikum ble ikke skuffet.

Tigers manglet en del spillere av diverse årsaker, men stilte med følgende 13 mann,

 • Lasse Tomstad
 • Kristian Røynestad
 • Jonas Rognlie
 • Leif Terje Aamodt
 • Tim Nilsen
 • Kim Andrè Seglem
 • Kenneth Krossli
 • Kristoffer Milligan
 • Lloyd Omdal
 • Christian Glendrange
 • Ezra McIntyre
 • Jan Tore Alsvik
 • Kristoffer Fredheim

Bobcats møtte opp med 13 ivrige spillere selv. Deriblant flere tidligere Tigers i form av lagets trener Harald Mikalsen, Inge Madsen og Ole Jakob Belland. Farsund manglet også en del spillere av diverse årsaker, men det manglet ikke noe på gløden og innsatsen hos noen av lagene.

De første 10 minuttene av kampen var preget av nerver, usikkerhet og feil. Begge lag gjorde enkle tabber både i angrep og forsvar og ballen skiftet eier opptil flere ganger. Det var først etter 15 minutter Tigers klarte å overliste det ivrige Bobcatsforsvaret. Farsund fikk en penalty mot seg på rundt 40 meter etter en urutinert forsvarer holdt Kim Andrè Seglem for lenge. Tigers benyttet seg av en rask tap’n’go og flikket ballen ut til outside center Ezra McIntyre. Tigrene hadde etablert ett overtall ut mot kanten og da Kiwien fikk isolert en forsvarer 1 mot 1 var det liten tvil om hvem som skulle gå seirende ut av den duellen.

Omgangen bølget frem og tilbake der lagene byttet på å ha ballen. Det var plenty med fysiske dueller og harde hitups. For Tigers del tok spesielt Christian Glendrange ansvar, tett etterfulgt av Lloyd Omdal. For Bobcats del merket man seg Steven Larsen og Sebastian Salvesen. Også unggutten Eirik Sudland viste at fjorårets erfaringer hadde gitt ham ett godt grunnlag. Der omgangen var preget av jevn fysikk og innsats var det allikevel Tigers som trakk det lengste strået og puttet flest trys over streken. Bobcats snek seg over en gang etter en scoot fra dummy half og lagene gikk til pause med 24-6 ledelse til Tigers. Omgangen ble avsluttet med en uheldig episode der Flekkefjord Tigers’ Jan Tore Alsvik fikk seg en trøkk 16 deluxe og ble sendt rett i bakken. Hardhausen fra Kvinesdal fikk ett hardt slag i tinningen under en takling og ble liggende stiv som en stokk i flere minutter. Han kom seg allikevel på beina etter en stund og fikk vaklet seg av banen med litt hjelp fra lagkamerater.

2 omgang skulle vise seg å bli en helt annen historie. Med en mann mindre på banen tok Tigers tidlig kommandoen og scoret en try. Den tidlige scoringen virket å ta en del av piffen ut av Bobcats (som også virket å gå tom for energi) og omgangen bar preg av Tigers rutine som tillot dem å komme rundt på kantene gang på gang, i tillegg til smarte løp gjennom midten. Omgangen må sies å ha blitt totaldominert av Flekkefjæringene som knapt trengte forsvare gjennom samtlige 40 minutter.

Kampen endte til slutt 72-6 til Flekkefjæringene. Ett muligens noe flatterende resultat da Bobcats fortjente mer utfra innsatsen sin. Det er imponerende å se hva naboene fra Farsund har fått til over vinterperioden og de er uten tvil ett lag å følge. Ett hav av talent og potensialet er udiskutabelt. For Tigers’ del var det godt å komme i gang. Kampen gav en god indikasjon på at det fortsatt gjenstår mye jobb før vi kan ta fatt på seriekampene i 2015. Organisering, kondisjonering, kommunikasjon og ballskills er bare noen få av stikkordene som nå står med rød skrift i treningsplanen.

På tross av manglene fikk hjemmelaget med seg ett godt resultat. Man så tendenser til bra spill i perioder og man fikk se gryende talent. Laget hadde tre debutanter i 13s rugby league som så både Lasse Tomstad, Jonas Rognlie og Leif Terje Aamodt gjøre en god kamp. Spesielt Jonas ble mye involvert utover 2 omgang og fant sin plass som fullback. Leif Terje hadde en brak-kamp og scoret 2 trys i andre omgang da han ble flyttet mer sentralt i banen etter Tyson på magisk vis klarte slå seg selv i svime. Lasse gjorde sakene sine bra på wingen og viste riktig innstilling ved flere anledninger da han kastet seg inn i dueller med robuste bobcats.

Vi gleder oss til resten av sesongen!

 

PS:

Stor takk til Tim Hackney fra Kristiansand som tok turen for å dømme kampen.

Stor takk til Bobcats for oppmøtet, kampen og innsatsen. Dere er en helt topp gjeng!

Kamp mot Bobcats

Lørdag braker det løs.

Sesongens første treningskamp. Verdens første møte mellom Flekkefjord og Farsund i rugby league. En kamp for historiebøkene uansett kvalitet og utfall.

 • Uenes Stadion
 • Klokken 15:00
 • Kunstgresset