Sandes Raiders vs Flekkefjord Tigers

Flekkefjord Tigers kloret seg til seier i serieåpningen

Etter flere forfall grunnet skader og jobbsituasjoner var det ett ribbet Tigers lag som tok turen til Sandes for å gjøre opp mot nyoppstartede Sandes Raiders. Med 14 mann i troppen var det ett nykomponert, men ivrig lag som reiste.

Kampen på Bogafjell stadion, med duskregn i været, begynte særdeles vaklende for Flekkefjordslaget. Raiders sparket kampen i gang, etterfulgt av en knock-on på Tigers første berøring. Dette ble etterfulgt av ett sterkt defensivt sett hvor Tigers endte opp med en ny knock-on etter å ha vunnet en scrum. Raiders kapitulerte på muligheten og scoret dagens første 4-poenger allerede før 4 minutter var passert. En kalddusj for de sørligste sørlendingene.

En kjapp prat og konsentrasjonendring snudde rot og nerver til glød og innsats. Tigrene fikk samlet seg og kriget seg kjapt tilbake i kampen med sterkt forsvar og harde offensive løp. Flekkefjæringene fikk en fortjent utligning 10 minutter ut i kampen da Kristoffer Milligan stupte over linja. Svein Åge Breimoen hadde ingen problemer med conversionen og plutselig ledet Flekkefjord 6-4.

Tigers fortsatte det defensive hardkjøret sitt og sterke forwards anført av en glitrende Harald Mikalsen vaklet Raiders nykomponerte forsvar. 15 minutter ut i kampen åpnet det seg en luke for Kristoffer Milligan som brøt seg over linjen og try nummer to. Igjen var Svein Åge Breimoen prikkfri og Flekkefjord Tigers tok ledelsen 12 – 4.

Scoringen gav Tigers litt pusterom, men åpnet også opp for mer slurv. En særdeles dårlig periode i angrep så Raiders dominere ballbesittelsen og Flekkefjord hadde sin fulle hyre med å forsvare linjen sin. Til syvende og sist ble presset for stort og tigrene måtte kapitulere i venstre hjørne etter kommunikasjonssvik og dårlig sideforskyvning. Nok en gang feilet Raiders sitt conversionforsøk og Tigers beholdt en knapp 12 – 8 ledelse. Omgangen ebbet ut der siste høydepunkt var Steven Larsen og hans gjennombrudd i det 35 minutt. Tungvekteren fra Farsund gjorde sakene sine utmerket og kom seg over linjen, men var særdeles uheldig da han ble omringet av frenetiske Raiders-forsvarere som klarte dunke ballen løs fra det som virket en garantert scoring.

Andre omgang ble en annen affære for Flekkefjord Tigers. Pausepraten hadde en effekt og spillet endret seg til noe mer kontrollert. Tigers var hensynsløse i forsvar og slaktet angripende Raiders gang på gang. Halvveis ut i omgangen betalte det harde arbeidet sitt og ett slitent Sandnes lag maktet ikke å stoppe en galopperende Harald Mikalsen som knuste seg vei gjennom forsvarslinjen deres og scoret Flekkefjords tredje try. Svein Åge Breimoen konverterte og 18 – 8 var ett faktum.

Kampen vaiet frem og tilbake og bar preg av mange, harde og brutale dueller. Slitne kropper gav alt og ett publikum nærmere 100 tallet applauderte gladiatorene i hver eneste batalje. Med 20 minutter igjen på klokken og en dominant posisjon på banen åpnet det seg rom i Sandes høyre hjørne og ett cross-field kick fra Milligan fant Blake Prpic, debutant for dagen, som scoret Flekkefjord Tigers fjerde og siste try. Svein Åge Breimoen maktet ikke conversionen og Tigers tok en relativt komfortabel 22 – 8 ledelse.

Sandnes gav ikke opp håpet og en konvertert try i sluttminuttene fastsatte sluttresultatet til 22 – 14. Jubelbrølene fra Flekkefjord Tigers fortalte mye om kampens intensitet og hvor mye det kostet å dra seieren i land.

Dette var en særdeles lærerik kamp for gutta boys. Kampen pekte på mange mangler i laget, men viste også at laget har en stå-på-vilje som kan knekke selv den argeste motstander. Nå bærer det tilbake til treningsfeltet for å starte oppkjøringen inn mot kamp mot Porsgrunn Pirates, som har fått frisk vind i seilene i vinter!

PS: Sandnes Raiders nominerte Flekkefjord Leif Andreas Nilsen til banens beste.

PS 2: Flekkefjord Tigers hadde to debutanter på laget i australske Blake Prpic og 17 år gamle Erling Pedersen. Begge gjorde sine saker bra der særlig Erling viste fysikk, fart og fryktløshet etterhvert som begynner-nervene roet seg.

erling milliogkristian steven tigers

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>